Перший турнір з го Харкова серед дітей до 12 років

Ще одна чудова новина із Харкова – минулої суботи відбувся перший за багато років турнір з го серед дітей до 12 років!

Нагородження учасників турніру з го м. Харків серед юнаків та дівчат до 12 років

Нагородження учасників турніру з го м. Харків серед юнаків та дівчат до 12 років

12 грудня у приміщенні ХСПШ «Харківський колегіум» зібрались 16 дітлахів: 5 учнів дитячого шахово-шашкового клубу «Вундеркінд» та 11 вихованців «Харківського колегіуму».

Організовували та забезпечували суддівство змагання Голова харківського міського го клубу «50-а паралель» Абросімов Євген та найсильніший активний гравець Харкова, тренер Гілязов Олександр.

Діти грали на нових двосторонніх дерев’яних дошках 9х9 / 13х13, які були зроблені для го клубу у «Харківському колегіумі», у просторому, теплому та світлому приміщенні. Дітки були з різним рівнем підготовки: декотрі вивчають го вже понад пів року, а декотрі лише 2-3 місяці. Ця різниця була помітна й за гобаном, оскільки у вирішальних партіях перемогли саме більш досвідчені юні гравці. Але новачки без бою теж не здавались, чим викликали поважне та шанобливе до себе ставлення. Батьки теж були приємно здивовані високою дисциплінованістю та цілеспрямованістю дітей, тим, як така малеча із захопленням та відвагою розв’язувала складні позиції у відносно новій для Харкова інтелектуальній грі.

За регламентом дітлахи мали зіграти 6 турів за швейцарською системою, проте після шостого туру склалась заплутана ситуація з поділом призових місць, тому судді прийняли рішення про проведення додаткового туру.

В решті решт, переможцем змагання став Ткаченко Владислав, друге місце посів Гордієнко Іван, третє – Гук Федір, а четверте – Белінський Віктор. Серед дівчат перемогу виборола Пілєва Поліна.

Усі учасники турніру були нагороджені солодкими призами, а головні призери до того отримали ще й ігрові комплекти 9х9 та 13х13. Ну й, як годиться, трійка була нагороджена медалями.

Щоб розважити малечу та їх батьків, на змагання привезли літературу з го різними мовами: англійською, японською, китайською та корейською. Дітки зацікавились. Один хлопчина вподобав «Позиційний аналіз» Чо Чікуна, інший – довідник хамете, а ще один із захопленням почав читати художній твір про го – «Перший кю» Сун-Ва Хон.

Турнір показав результати тренувань, а також виявив те, над чим потрібно працювати, щоб показати гарні результати у наступних змаганнях.

Організатори турніру вельми вдячні за допомогу у його проведенні керівництву ХПСШ «Харківський колегіум».

У перерві між турами залучаємо до гри батьків

У перерві між турами залучаємо до гри батьків

З регламентом та фінальною таблицею турніру можна ознайомитись тут.