Харків прийняв Юнацький Чемпіонат України.

3-4 листопада у Харкові відбувся Чемпіонат України з Го серед  юніорів та юнаків. Змагання проходили у просторому двоповерховому приміщенні клубу «Золотий лев», яке належить до готельного комплексу «Мир» http://www.hotel-mir.com.ua/

Поряд знаходився чудово пристосований для дітей шматочок природи, Саржин Яр https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%B0%D1%80%D0%B6%D0%B8%D0%BD_%D0%AF%D1%80

Змагання проводились за підтримки Мінмолодьспорту та Федерації го (бадук, вейчі) України, у трьох вікових категоріях: до 12, до 16 та до 20 років.

Паралельно проходив Дитячий Чемпіонат України, де змагались 16 учасників, троє киян і 13 харків’ян у віці  до 9 років.

Останнім  часом  дитяче  Го у  Харкові активно розвивається, і саме тому, для підтримки здібних початківців та їх тренерів, вже досвідчені спортсмени, тренери та організатори змагань з більш розвинутих міст нашої країни згуртувались, і разом з харківськими організаторами вперше за більше ніж 20 років провели Всеукраїнське дитяче змагання на новому місці.

Юний спортсмен з Харкова, Микита Узких, отримав найкращий серед одноклубників результат, 3-тє місце у категорії до 9 років. Так тримати і чекаємо всіх за новими нагородами у Києві на початку березня 2019, на вже відомий нашим харківським колегам Меморіал імені тренера КПДЮ  В.І.Тищенка .

Першу та другу нагороди у наймолодшій групі вибороли та забрали кубки до Києва вихованці тренерів КПДЮ, Вікторії Симоненко та Григорія Гальченка, Данило Петрик та Аня Забігайло.

У Чемпіонаті України з Го серед  юніорів та юнаків у трьох вікових категорія – до 12, 16 та до 20 років – всього змагались 40 учасників. З них 8 харків’ян, один представник з Тернополя, 10 найсильніших представників з Рівного – колиски дитячого Го, і 21 спортсмен з КПДЮ (Київського Палацу Дітей та Юнацтва).

Рівняни під  керівництвом  тренера Школи Інтелектуальних Видів Спорту Рівненського Палацу Дітей та Юнацтва, Володимира Олександровича Качановського  очікувано показали вищий клас, отримавши більшість нагород Чемпіонату.

Брати Назар та Максим Бережняки (відповідно, друге місце у категорії до 16 та третє – у категорії до 20 років).

Одна з сестер Реділ, Ілона (Чемпіонка у групі до 16 років), та сестричка нашого багаторічного Чемпіона у категоріях до 12, 16 та до 20 років, та багаторазового призера Європейських змагань, Валерія Крушельницького, Поліна Крушельницька (третє місце у категорії до 16 років).

А також Дмитро Стефанович (3 місце у категорії до 12 років), який щойно перейшов у групу до 12 років, однак у групі до 9 років був найсильнішим і навіть, разом з Поліною Крушельницькою та іншими юними українськими спортсменами, відівідав Корею влітку 2017, за запрошенням Корейської Бадук Асоціації, у складі учасників «Проекту тренування для Обдарованої Молоді».

Потрібно сказати, що всі до одного учасники гідно змагались, і участь кожного мала величезне значення, оскільки дитяче Го- не лише складний, але й досить тендітний вид спорту, який залежить від багатьох обставин. Тому підтримка кожного спортсмена дуже важлива.

Вихованці тренера Вікторії Симоненко – Всеволод Овсієнко та Анна Мельник. Відповідно, перше  та друге місце у категорії до 12 років. Всеволод – учасник минулорічного Дитячого Чемпіонату Світу (Таїланд), Анна – учасниця цьогорічного Жіночого Чемпіонату Європи (Фінляндія).

Чемпіон України у категорії до 20 років, вихованець тренера КПДЮ Григорія Гальченка, Георгій Шередеко, та срібна призерка, Ніка Петрашевська, у минулому вихованка КПДЮ, нині студентка і надія українського студентського та жіночого Го.

Вітаємо всіх із вдалим початком!

Основна інтрига в українському дитячому Го лише починається. Саме у категорії до 9 років ми бачимо сильну конкуренцію, і це дуже добре, оскільки, за належної підтримки всіх дорослих, як фізичних осіб, родин, благодійників, так і організацій і держави, поступово ми разом виростимо потужну українську школу Го, яка об’єднає спортивних інтелектуалів з усієї країни.

Чемпіони у своїх вікових категоріях отримали, крім основних нагород,  подарункові сертифікати від Інтернет Школи Го китайської Про Вчителя Гуо Джуан http://internetgoschool.com. Ці сертифікати відкривають річний  доступ до багатотисячної збірки задач різних рівнів складності. Результат зможемо побачити вже незабаром.

Тренуймось, і нехай все у нас буде Го!!))