Тринадцятий Кубок Прем’єр – Міністра Кореї. 8-14.09.2018

З 8 по 14 вересня проходив щорічний Кубок Прем’єр – Міністра Кореї з Го.

Статусне змагання для будь-якої з країн-учасниць.  У змаганні минулого року українці участі не брали за недостатністю фінансування, тому, цього року представник від України Дмитро Лисюк 3 Дан починав змагання з самого низу турнірної таблиці. Це був свого роду штраф за неповагу до традицій, принятих у дорослому та відовідальному світі Го.

Наш спортсмен написав просторий і цікавий звіт про свої враження від подорожі та змагань. Далі пряма мова.

Офіційний сайт:  http://kpmc.kbaduk.or.kr/eng/

Наш спортсмен у першому нижньому ряду другий зліва.

Я прилетів до аеропорту прибуття (Інчхон, південна Корея), напевно,  одним з останніх, тому мене ніхто не зустрічав. Однак у мене був з собою надісланий організаторами заходу бюлетень з планом, як дістатись до готелю. Готель знаходився близько, в 10 хвилинах пішки від аеропорту, там вже були присутні інші учасники змагань з різних країн. Переліт був важким, тому одразу після вечері я відправився на відпочинок.

Рано вранці всіх нас на автобусах організовано відвезли до місця проживання під час турніру. Дорога зайняла приблизно п’ять годин. Місцем проведення змагань був  Буанський Еко-парк, дуже красиве місце. Температура зовні була +28С, тому після приїзду ми з учасником з Монголії відправились на огляд парку. http://www.buan.go.kr/eng/index.buan?menuCd=DOM_000000302001000000

До церемонії відкриття залишалось дві години. Вона складала офіційну частину, з виступами офіційних осіб та спонсорів, а також фуршет, де можна було поспілкуватись і насолодитись корейською кухнею. Специфіка її полягає в тому, що їжа в основному гостра, але без солі.

І от настав час для гри.

Першу партію я грав з суперником з Нової Зеландії (2 Дан). Мій опонент не помітив розрізання, і мені вдалося оточити та збити групу його каменів. Довелось йому визнати поразку.

Друга партія моя була без шансів. Опонент, 6 Дан з Росії, був набагато сильнішим.

У третій грі з опонентом з Австрії (3 Дан) на початку я допустив помилку, при розіграші джосекі. Друга велика полика була в середині гри, у мене вже було бйойомі. Неправильна відповідь на надзокі вирішила хід справ. Машинально дорахував очки і визнав поразку. Регламент був надзвичайно складний – 40 хвилин основного часу і бйойомі 3х30 секунд.

У 4-й партії грав з представником з Колумбії (3 Дан). Багато часу витратив на розіграш кутка. Гра йшла до свого логічного завершення, у мене був плюс. Однак, у останній ко-боротьбі за 0,5 очка я програв. Результат – прикрий програш з рахунком 6,5. Колумбієць радів, як дитина.

Опонентка у 5 грі з Малайзії (1 Дан) виявилась слабенькою, оскільки при підрахунку очок почала знімати мої камені там, де було побудоване секі.

У 6-й партії грав з Литовцем (3 Дан). Грати на бйойомі вже звик. Однак, у кінці знову не прорахував розрізання, і мене збили. Однак, прорахунок не був таким дошкульним, оскільки у мене і до того було менше на пару очок. Потрібно більше уваги приділяти аналізу джосекі.

Турнір, оскільки був більше заходом представницького, а не спортивного характеру, проходив у дружній і невимушеній обстановці. Інколи гравці допускалися зовсім простих помилок. Серед них і програші виграних партій через неправильний прорахунок семеай, і помилки з годинниками. Також були певні нюанси про розіграші кольору каменів.

Кульмінацією змагань був поєдинок корейця та китайця. Переміг представник Китаю, Liyan Lyu.

Перед закриттям змагань відбулася репетиція закриття, щоб відпрацювати церемонію чітко, без затримок і інших нюансів. Оскільки у призери я не вийшов, то міг спостерігати за бездоганною організацією заходу.  В кінці знову був фуршет. І смачнющі креветки, якими я вдосталь насолодився.

Фото поряд з іншими учасниками.

Вид з вікна готелю

Грайте в Го і отримуйте задоволення від всього, що приносить вам ця захоплююча Гра!!!