Вересневі успіхи українців в світі ґо

Школярі та студенти поринули у новий навчальний рік, осінь набирає сили та розписує ліси й луки багряними та жовтими барвами, а наші спортсмени продовжують виборювати нагороди у різноманітних змаганнях. Багатим на такі події став і вересень місяць: друге місце Артема Качановського, 1 про, на турнірі в Китаї, друге місце команди України в Командному чемпіонаті Європи серед студентів, третє місце Андрія Кравця в Чехії та вдалий виступ Михайла Гальченко в Кореї.
estgc2016_2

У зв’язку із загальним зростанням популярності студентських змагань, цьогоріч було вперше проведено Командний чемпіонат Європи з ґо серед студентів – 8-9 вересня Петрозаводськ (Росія) вітав гостей. Всього на змагання приїхали 10 команд, по 3 особи в кожній. Оскільки це був перший відкритий турнір, то більшість команд була з російських університетів, а з Європи приїхали чехи та українці. У капітана нашої команди виникли труднощі з документами на кордоні, тож, Корольову Роману та Тарасенко Світлані довелось боротись самотужки – і вони чудово виконали це завдання, посівши друге місце! Золото ж виборола чеська команда, а бронзу – росіяни. Командний чемпіонат проходив в рамках Фестивалю ґо в Карелії, тож, потім усі охочі могли зіграти й у Відкритому чемпіонаті Росії з ґо серед студентства, чим і скористались, а Роман виборов у ньому друге місце.

3rdsilkroad_4
На кілька днів раніше відбувся третій турнір “Шовковий шлях” в Китаї. Цьогоріч гостей приймало містечко Фуканг поблизу Урумчі. Поборотись з сильними китайцями приїхали 14 європейців. Сам турнір проходить у напруженому та дещо незвичному режимі: по-перше, досить багато турів за малу кількість днів, по-друге, жорсткий регламент кожного туру – 60 хвилин абсолюту. Проте це не завадило європейцям показати клас і посісти перші два місця: золото – Ілля Шикшин, 1 про, Росія, а срібло за нашим Артемом Качановським, 1 про.3rdsilkroad_1У той же час в Чехії відбувалось інше цікаве змагання з ґо – 15-й міжнародний турнір “Moravian Go Open”. Він проводиться у Брно та збирає більше 100 учасників щорічно, причому з дуже сильним складом верхньої групи, де збираються найсильніші гравці Європи. Відвідують його й українці, наприклад, цього року Кравець Андрій посів там третє місце!

Іншим цікавим та неймовірно важливим змаганням вересня був 11-й Кубок Прем’єр-Міністра Кореї, фактично, це представницьке змагання, яке серед любителів ґо вважається ніби другим чемпіонатом світу. Цього разу Україну представляв Гальченко Михайло. Він не новачок у серйозних міжнародних змаганнях, тож, показав гідний результат – 4 виграші із шести партій, а далі все вирішили коефіцієнти – 13 місце.11th_kpmc