КПДЮ відчинив свої двері гостям

Новий сезон гри Ґо відкрито!
Цими вихідними у Київському Палаці дітей та юнацтва відбулось свято з приводу початку нового навчального року – «Palace Open Air». Просто неба кожен гість свята міг обрати собі заняття  до душі, щоб вивчати у новому сезоні, а ще виграти подарункові сертифікати, відвідати майстер-класи та зробити неймовірні знімки з казковими героями.
День відчинених дверей став визначною подією й для секції ґо, що святкує цьогоріч 25-ліття своєї роботи. Під час свята організатори відзначили активну популяризацію гри ґо в Україні та успіхи вихованців школи ґо, як в українських змаганнях, так і на міжнародній арені.

14238099_591081677743389_2030109329612379832_n

«На протяжении многих лет профессиональный коллектив создает творческую и дружескую атмосферу для обучения. В частности, проводятся уроки по интеллектуальным играм. Го является одной из самых древних игр, развивающая креативное и аналитическое мышление. Особенности постановок и комбинаций формируют стратегическое виденье. Недаром на Востоке Го называют игрой императоров и полководцев», – розповів президент Міжнародного фонду «Скорочення ризиків» Володимир Костерін. Він передав дітям та їх батькам ігрові комплекти від Української Федерації Ґо, подякував викладачам за їх працю та побажав подальших успіхів.
Зараз секцію ґо в Палаці дітей та юнацтва відвідують більше 100 юних гравців від 6 до 21 років, її вихованці регулярно посідають призові місця в українських та міжнародних змаганнях. «Щойно завершився Командний Чемпіонат Європи серед студентів, де наша спортсменка Тарасенко Світлана у складі команди посіла друге місце. А раніше вона разом з іншою вихованкою секції Петрашевською Нікою посіли перше та друге місця відповідно у Чемпіонаті України з ґо серед жінок. Не відстають і хлопці, де слід відзначити Казьміренко Антона та братів Русановських, котрі виборюють медалі. Також варто згадати й про успіхи Захарченко Марії. Вона навчилась грі ґо у Палаці, а наприкінці 2012 року здобула статус професіонала і зараз грає у професійній лізі Південної Кореї», – повідомила тренер-викладач гри ґо Симоненко Вікторія.
У серпні місяці юні спортсмени КПДЮ взяли участь у традиційному щорічному, вже 20-му, фестивалі «Одеса Золота». В категорії до 16 років Шередеко Георгій посів друге місце, а Приходько Іван – третє. Серед дівчат до 16 років Богатиренко Єлизавета отримала бронзову нагороду.
Важливо, що саме в секції Палацу багато відомих гравців ґо проводили майстер-класи для юних українських спортсменів. Останнім відбувся візит пана Чуна Понгчжо, 9 про дана. Після лекції та навчальних ігор, він відзначив перспективних гравців, котрі теж зможуть у майбутньому грати у професійній корейській лізі.
Зі слів Симоненко Вікторії, починаючи з жовтня 2016 року наші хлопчаки та дівчата гратимуть у товариських командних онлайн іграх з юними спортсменами з-за кордону. Уже досягнуті домовленості з командами Франції, Чехії та Германії.

14237650_591081814410042_9143078415021720803_n