Відбувся Кубок України з ґо 2016

Нещодавно бібліотека НТУУ “КПІ ім. І.Сікорського” приймала любителів гри ґо – тут проходило велике щорічне змагання “Кубок України з ґо”. Цьогоріч зібрались 76 учасників основного турніру та турніру новачків із 6 регіонів України.

Йде один із турів

Йде один із турів

Дванадцять новачків боролись між собою у п’яти турах за швейцарською системою на дошці 13х13. Переможцями стали: Лябах Олександр – перше місце, Щепанюк Олександр – друге місце, Халимон Андрій – третє місце. Що було особливо приємним – те, що в турнірі початківців грали не тільки дітлахи, як буває звичайно, але й дорослі.
Решта 64 учасники боролись в основному змаганні. Були очікувані результати, були й досить несподівані. Багато хто підвищив свій ранг, проте дехто й втратив. Переможцем змагання став Артем Качановський, обігравши Андрія Кравця у вирішальній партії четвертого туру. А в останньому турі вирішилась доля місць з другого по четверте: знову ж, обігравши Андрія, друге місце посів Богдан Жураковський, а третє місце за другим коефіцієнтом посів Яценко Дмитро.
Гравці, що здобули по 4 перемоги: Коцюруба Микола, Стефанович Дмитро, Разумова Анна, Лисенко Єгор, Приходько Іван, Бойко Михайло, Бережняк Максим, Жаравов Станіслав, Васильєв Дмитро, Богданович Вадим та ще й Жураковський Богдан.
Був на Кубку України 2016 й гравець, котрий здобув 5 перемог – Артамонов Михайло!
Призерами в категоріях стали: серед жінок – Тарасенко Світлана; серед юнаків до 20 років – Крушельницький Валерій; серед дівчат до 20 років – Петрашевська Ніка; серед юнаків до 16 років – Крушельницький Валерій; серед дівчат до 16 років – Ваврик Анастасія; серед юнаків до 12 років – Овсієнко Всеволод; серед дівчат до 12 років – Крушельницька Поліна.
Вітаємо переможця та призерів!
Крім призового місця, Яценко Дмитро здобув собі ще й місце першого запасного у фіналі ЧУ2016. Крім того, на змаганні розігрувались відбіркові місця до фіналу жіночого чемпіонату України 2017 року. Пройшли відбір Кубрак Дар’я та Кротович Юлія, а місця другої та третьої запасних відповідно за Сільницькою Тетяною та Мазурок Дар’єю.