Гідний виступ України у “10-му міжнародному кубку Кім Ін з падук серед ветеранів”

З четвертого по сьоме листопада у південнокорейському повіті Канджин провінції Чолла-Намда відбувся 10-й міжнародний кубок Кім Ін з падук серед ветеранів (“The 10th Kim-In Cup International Senior Baduk Competition”), в якому взяв участь і представник України – Президент Федерації Ґо (бадук, вейчі) України Яценко Дмитро.

Більшість учасників цьогорічного турніру була з Азії: власне з Південної Кореї, Японії, Китаю, тощо, – а Європу представляла лише Україна. Тож, важко недооцінити важливість виступу пана Яценко. Ми показали, що ґо в Україні є та розвивається та ще й гідне міжнародного рівня! Європейцям завжди важкувато боротись за ґобаном з азіатами, проте Дмитро Яценко показав гідний результат – 12-е місце в індивідуальному заліку. Загалом у 10-му кубку Кім Ін з падук серед ветеранів зіграли більше 200 спортсменів.

«На этих соревнованиях для ветеранов (возраст участников – более 50 лет) участвовали спортсмены из Азии и Австралии, поэтому у всех большой интерес вызвало присутствие представителя Украины. Своим участием мы не только представили нашу страну, но и показали своим азиатским коллегам, которые являются законодателями в игре Го, что этот вид спорта активно популяризируется в Украине и они могут приезжать к нам в гости проводить мастер-классы и участвовать в соревнованиях», – розповів пан Яценко.

Організатором цього турніру є Кім Ін, 9-й про дан, у минулому відомий гравець ґо, а нині – успішний бізнесмен. Багато хто називає його справжнім “батьком” ґо Південної Кореї. Саме завдяки зусиллям пана Кім Іна, південнокорейські спортсмени і нині є серед найсильніших гравців ґо у світовому рейтинзі.

Прес-служба міжнародного фонду «Скорочення ризиків»